vineri, 7 iulie 2017

Ce putem vizit in capitala Finlandei, Helsinki

Zborurile catre cel mai mare oras din Finlanda si totodata capitala acesteia sunt disponibile de pe Aeroportul International Henry Coanda, aeroport aflat la 16 kilometri de centrul Bucurestiului pe Calea Bucurestilor 224E. Companiile aeriene ce se ocupa de aceasta ruta sunt: Wizz Air, Norwegian, Finnair, Czech Airlines, Air Berlin si Ryanair.
      Daca va deplasati cu masina pana la aeroport o puteti parca la aeroport contra sumei de 50 de lei in pe zi primele 2 zile ,scazand la 30  de lei pe zi in urmatoarele 2 zile, si in cele din urma 15 lei zilnic din ziua 5 pana in ziua 30 de la parcarea autovehiculului, 30 de zile fiind perioada maxima in care va puteti lasa masina in parcarea aeroportului
     In Finlanda veti ateriza pe Aeroportul Helsinki-Vantaa si este cel mai mare aeropot international din Finlanda, fiind situat la 15 kilometri nord-vest de centrul orasului. De la aeroport puteti ajunge foarte simplu in oras prin intermediul mijloacelor de transport in comun care sunt cele mai accesibile si convenabile sau puteti lua taxiul.

    Una dintre cele mai titrate capitale europene, Helsinki este un amestec cultural inedit, unde se intrepatrund influentele ruse si scandinave datorita apropierii capitalei finlandeze de orase precum Stockholm (aproximativ 400 kilometri), Tallinn (80 km) sau Sankt Petersburg (300 km).  In prezent, Helsinki este un oras modern, linistit, dar inca in crestere cu o populatie de aproximativ 600.000 de persoane. Helsinki nu este un oras frivol, dar in orice loc posibil finlandezii si-au lasat spiritul artistic innascut sa le orneze capitala. Statui se gasesc la fiecare colt de strada si multe cladiri pot fi considerate drept monumente notabile ale istoriei arhitecturale finlandeze. Cea mai nordica capitala a Europei ofera o suita interesanta de obiective si atractii turistice, dintre care amintim catedrale si biserici (Catedrala ortodoxa Uspenski, Catedrala luterana Tuomiokirkko sau Biserica Temppeliaukio), muzee (Muzeul National al Finlandei sau Muzeul de Arta Contemporana Kiasma fiind doar cateva optiuni), dar si plimbari pe faleza sau prin pietele in aer liber. Nu sunt de neglijat nici Gradina Zoologica (una dintre cele mai vechi din lume) sau Fortareata de la Suomenlinna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu