În funcție de preferințele pe care le aveți, condimentele italiene pot fi fie simple, fie mai complexe. Unii oameni sunt de părere că bucătăria italiană ar trebui să fie asociată doar cu trei ingrediente-cheie: ulei de măsline extravirgin, sare și oțet. În timp ce aceste trei componente pline aromă pot contribui într-o mare măsură în ceea ce privește ideea de a aduce tot ceea ce e mai bun în materie de gust unui anumit meniu, există o mulțime de condimente italiene pe care ar trebui să le luați în considerare dacă vă doriți să gătiți ceva cât mai gustos, care să vă aducă aminte de anii buni.
Amestecul de
ierburi prezent în condimentele italiene constă de obicei din busuioc, oregano,
rozmarin, cimbru și maghiran, iar alte plante-minune care fac în așa fel încât
mâncărurile specifice, precum pastele, să aibă un gust total diferit față de
ceea ce facem noi în propria bucătărie. Cu izuri aromatice de la savuros la
iute, la floral la aromat, condimentele italiene sunt gustul divin al unui
amestec unic de ierburi. Foarte apreciate chiar și atunci când sunt folosite și
separat, aceste condimente se completează perfect atunci când sunt aduse
împreună, îmbunătățind considerabil gustul cărnii, al legumelor sau peștelui.
Mai mult decât atât, atunci când preparați paste, este imperios necesar să
aveți condimente italiene pentru pregătirea sosului. Ne veți mulțumi!
Prin urmare,
dacă doriți să comandați ierburi aromatice, uleiuri și condimente pentru
mâncare, la Market Saponella puteți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru a
pregăti o masă delicioasă.
Și pentru că ne
plac foarte mult pastele și pizza, mâncăruri specifice italiene, nu trebuie să
uitați să vă comandați condimente pe care le să le folosiți atunci când
ajungeți la prepararea sosului dulce, picant sau a celui de usturoi. În fiecare
dintre ele puteți presăra câteva firicele de condimente italiene, iar gustul va
fi... fenomenal!
De exemplu, cu o
aromă puternică, înțepătoare și dulce, busuiocul poate adăuga un gust aparte și
proaspăt în diferite meniuri. Crenguțele de busuioc, împreună cu usturoiul
feliat, sunt adesea mixate în ulei de măsline pentru a oferi o aromă demențială
pentru sosul de roșii pe care îl folosiți pentru paste sau pizza. Pe de altă
parte, o plantă cunoscută folosită în sosurile de pizza și paste este și
oregano, care se găsește cel mai frecvent în variantă uscată. Acesta poate avea
o ușoară tentă amăruie, dar funcționează perfect în prepararea sosurilor dulci.
Evident, nu trebuie să uităm nici de rozmarin, o plantă care se asortează perfect
cu cimbrul și care are o aromă plăcută și un parfum de lemn carbonizat, care îl
face extrem de compatibil cu tot ceea ce se prepară pe grătar, cum ar fi cotletul
de pui sau de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu